Het is volop pompoenentijd!
Het ideale moment dus om mijn favoriet pompoenreceptje van het moment te delen.
Hou je van pompoen EN ovenschotels? Check this out!! 🙌🏻
Super lekker, en ook KIDSPROOF!
Dit recept is voor 4 personen.
Ingredienten:
- 1 kleine pompoen (ongeveer 1000 g)
- 1 ajuin en 1 teentje knoflook
- 550 g aardappelen
- 500 g rundsgehakt
- 150 ml halfvolle (lactosevrije) melk
- P&Z, tijm, olijfolie
- 70 g geraspte mozarella
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 180°
- Pompoen kuisen en in stukken doen. Ui en knoflook fijn snipperen
- Ui en knoflook fruiten in olijfolie, de pompoenblokjes toevoegen en ongeveer 20 minuten laten garen op zacht vuur
- Aardappelen schillen, stomen of koken
- Gehakt rul bakken zonder vetstof. Kruiden met peper en zout
- Aardappelen afgieten en pureren. Gare pompoen toevoegen en mee pureren. Melk toevoegen en mengen. Kruiden met peper, zout en tijm.
- Gehakt in de ovenschaal leggen. Daarop de puree + plat strijken.
- Geraspte kaas over strooien.
- 15 minuten op 180° en de laatste 3 minuten op grillstand.
SMAKELIJK!!