Licht gegratineerde pompoenschotel 🎃

Het is volop pompoenentijd!

Het ideale moment dus om mijn favoriet pompoenreceptje van het moment te delen.

Hou je van pompoen EN ovenschotels? Check this out!! 🙌🏻

Super lekker, en ook KIDSPROOF!


Dit recept is voor 4 personen.

Ingredienten:

  • 1 kleine pompoen (ongeveer 1000 g)
  • 1 ajuin en 1 teentje knoflook
  • 550 g aardappelen
  • 500 g rundsgehakt
  • 150 ml halfvolle (lactosevrije) melk
  • P&Z, tijm, olijfolie
  • 70 g geraspte mozarella

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 180°
  • Pompoen kuisen en in stukken doen. Ui en knoflook fijn snipperen
  • Ui en knoflook fruiten in olijfolie, de pompoenblokjes toevoegen en ongeveer 20 minuten laten garen op zacht vuur
  • Aardappelen schillen, stomen of koken
  • Gehakt rul bakken zonder vetstof. Kruiden met peper en zout
  • Aardappelen afgieten en pureren. Gare pompoen toevoegen en mee pureren. Melk toevoegen en mengen. Kruiden met peper, zout en tijm.
  • Gehakt in de ovenschaal leggen. Daarop de puree + plat strijken. 
  • Geraspte kaas over strooien.
  • 15 minuten op 180° en de laatste 3 minuten op grillstand.


SMAKELIJK!!